Побутові отрути



 Подутові отрути. Різні небезпечні для здоров'я, а часом і життя, речовини використовуються людиною в побуті майже завжди. Люди стикаються з ними, працюючи на різних підприємствах, готуючи їжу і навіть стежачи за порядком у будинку. Це звані побутові отрути.

Небезпечні харчові продукти
Мало хто замислюється, приймаючи різні харчові добавки. Адже їх вживання досить небезпечне. Миттєво до смерті вони, звичайно, не приведуть. Проте рік у рік вони серйозно впливають на функціонування багатьох систем організму.
Дуже багато з них можуть призводити до руйнування імунного захисту та розвитку важких і небезпечних патологій. До таких отруйних речовин уповільненої дії можна віднести багато добавки, які визнані безпечними. Це різні барвники, емульгатори та інше.
Небезпечні не лише вони. Наприклад, звичайний столовий оцет - це теж отрута. Він небезпечний у тих дозах, у яких його зазвичай додають господині в соління, салати та маринади. Але сам собою у нерозбавленому вигляді він смертельний для людини.

Шкідливість побутової хімії
Добре справлятися з прибиранням по дому із застосуванням різних засобів для чищення. До того ж сучасний ринок пропонує широкий вибір за доступними цінами. Можна придбати побутову хімію, здатну подолати будь-які забруднення. Але мало хто замислюється про те, що набуває «невеликої дещиці смерті».
Всі ці речовини містять небезпечні хімічні сполуки, які, як і у випадку з харчовими добавками, діють не миттєво, а поступово. Часті безпричинні нездужання, головний біль, втома – все це може бути наслідком отруєння ними.Тому, застосовуючи їх, слід бути дуже обережним: намагатися уникати занадто тривалого контакту з подразниками і проводити прибирання тільки в рукавичках. Адже ці токсини здатні викликати не тільки шкірні подразнення, а й проникати через пори в організм і завдавати йому істотної шкоди.

Інші побутові отрути
Один з досить небезпечних хімічних елементів є практично в кожному будинку. Це – ртуть. Будучи металом, вона виділяє небезпечні життя випаровування. Ртуть знаходиться у градусниках, в енергозберігаючих лампочках. Тому варто звертатися з цими предметами вкрай акуратно. На дію цього токсину суттєво впливає температура. При низькій він буде нешкідливий, а ось за високої вже відбувається отруєння оточуючих. Тому важливо знати, як проводиться демеркуризація в домашніх умовах.
Не менше шкоди несуть і всім звичні та повсюдно застосовувані в побуті емаль, фарба та багато іншого. Як правило, отруєння відбувається при вдиханні запахів, що виділяються, які дуже сильні і токсичні.
Сильні отруєння побутовими отрутами, як правило, можуть бути спричинені такими причинами:

  • Тривалий контакт із речовиною за відсутності вентиляції;
  • Використання продуктів з порушеними умовами та термінами зберігання;
  • Індивідуальна нестерпність елементів

Всі перелічені речовини настільки міцно увійшли в сучасний побут, що багато хто не мислить існування без них. Здебільшого, вони надають поступовий малопомітний до певного часу вплив на організм. Але як причину появи патології в людини їх теж визначать. Визнано їх шкоду лише за яскраво виражених ознаках отруєння.

більше інформації: https://obuchan.org.ua/

Комментарии